Alivenci cu mărar

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2013 | 15465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci,
  • 200 g smântănă,
  • 100 g unt,
  • 100 g făină,
  • 100 g mălai,
  • 4 ouă mari,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 legătură mărar,
  • smântănă pentru servit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci cu mărar:

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un castron cernem făina. Spălăm și tocăm mărunt mărarul. Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna. Amestecăm bine până la omogenizare. Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform. Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.

Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C. Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra. Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu mărar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

orin 1

29.03.2013, 21:50

Sunt in Spania si aici nu este branza de vaci...o pot inlocui cu alt sortiment? ricotta,de exemplu...

Cris2711 1

29.03.2013, 21:54

orin cauta sub denumirile requeson sau curajada

elucubratiiculinare 1

02.04.2013, 18:48

orin, se poate pune chiar si varianta de branza: telemea putin sarata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Alivanca Moldoveneasca